Groep 8

Het laatste jaar van de basisschool. Groep 8 is een heel leuk, spannend en belangrijk jaar. Aan het begin van groep 8 gaan we op kamp. Dit doen we bewust aan het begin van het schooljaar, omdat het heel goed is voor de groepsbinding. De positieve sfeer is zeer bevorderlijk voor de rest van het schooljaar.  Juf Debby staat op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag voor groep 8 en op en vrijdag juf Nathalie.

In januari krijgen de kinderen hun definitieve advies. Tijdens het adviesgesprek krijgen de kinderen een code mee, waarmee ze zich op één school naar keuze kunnen inschrijven. De open dagen van de middelbare scholen zijn in januari en februari.
In februari 2024 is de IEP doorstroomtoets. Zenuwachtig…. Dat hoeft niet meer. De uitkomst van de toets bepaalt niet meer welk soort voortgezet onderwijs uw kind gaat. Het advies van de school is bindend. Mocht uw kind de toets slechter maken dan verwacht is er niets aan de hand. Dan wordt het advies niet aangepast, omdat we weten dat je beter kunt. Maar scoor je bij de toets ineens veel hoger scoren dan verwacht, dan wordt gekeken of het advies toch anders moet.

Na de meivakantie organiseren we voor groep 8 ‘De week van het voortgezet onderwijs’. Groep 8 wordt dan voor een weekje klas 1A en krijgt les in vakken zoals: Duits, Frans, gezondheidsleer, maatschappijleer, biologie, wiskunde enz. Elke les duurt 45 minuten. Na de les moeten de kinderen naar een ander lokaal verhuizen voor een volgend vak. Net als in het VO worden de lessen gegeven door verschillende leerkrachten. De jas, tas, agenda, etui en map worden steeds door de kinderen meegenomen van het ene naar het andere lokaal.

In mei begint groep 8 met het oefenen van de musical. In de ochtenden wordt het gewone lesprogramma gevolgd en de middag wordt besteed aan de musical. We zorgen met de musical voor een spectaculaire afsluiting van de basisschool. En tot slot worden de kinderen op de donderdag voor de zomervakantie van school geschopt.

Heeft u nog vragen dan kunt u een mailtje sturen naar d.oudenaarde@opoz.nl (ma t/m donderdag) of n.bogaards@opoz.nl (vrijdag)
 

 

 

Snel naar