ICT

ICT vinden we een belangrijk middel om onze leerdoelen te bereiken. Naast het kunnen werken met heleboel verschillende devices vinden we het ook belangrijk de kinderen mediawijs en ICT-vaardig te maken.

 

Hardware en software


In alle groepen hangt er een digitaal schoolbord. Ook hebben alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een eigen chromebook, waar de kinderen software oefenen die horen bij de methode.
- Groep 3 oefent de oefeningen die horen bij veilig leren lezen
- Groep 3 t/m 8 maken wekelijks oefeningen voor rekenen (wereld in getallen)
- Groep 4 t/m 8 maken bij elk blok van staal 2 woordenschatlessen en oefeningen voor spelling, werkwoordspelling en grammatica.

In de groepen 1/2 worden iPads ingezet voor programma's van Gynzy.

Zuluconnect

De school heeft een netwerk van Zuluconnect. De hele school heeft een goede wifiverbinding. Zulucinnectis een platform van Heutink waarin alle software samenkomt en waar leerlingen ook bestanden in kunnen maken of opslaan. 
Zo maken ze bijvoorbeeld een taalles in word, een powerpoint presentatie voor een boekbespreking of een werkstuk in word. De kinderen kunnen dan thuis op een device inloggen op ons netwerk en daar aan de slag. Vervolgens geven ze op school hun presentatie.

iPads
Op school maken wij  ook gebruik van iPads. Deze worden voornamelijk ingezet tijdens IPC. De kinderen kunnen dan hun creativiteit ontwikkelen. Zij maken o.a.
- filmpjes welke ze kunnen bewerken in iMovie,
- een digitaal boek, 
- stop motion fimpjes
- een quiz

Mediawijsheid
We vinden het belangrijk dat de kinderen ook iets weten van 'veilige wachtwoorden', cyberpesten en hoe je goed iets kunt opzoeken. Daarom krijgen de leerlingen (ook in samenwerking met de bibliotheek op school) les hierin.

Ook komt de bibliotheek langs om programmeerlessen te geven aan diverse groepen.
groep 5/6: scratch en scratch junior
groep 7/8: lego WeDo en microbit

 

 

 

Snel naar