Groep 6

In groep 6 staat juf Bianca maandag, dinsdag, en woensdag voor de klas. Op donderdag en vrijdag juf Lilian.

Mocht u vragen hebben kunt u deze sturen naar het volgende mailadres
b. mulder@opoz.nl of l.lorsheijd@opoz.nl


We gymmen op woensdag in de kleine gymzaal van de Driesprong. 
Deze lessen worden gegeven door meester Bernard. 

De leerlingen van groep 6 zitten in de bovenbouw. Dit betekent dat we de kinderen alvast bewust willen maken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun werk en taken. Hiervoor werken we met een agenda en een huiswerkmap. Deze moeten de leerlingen elke dag mee naar school en weer mee naar huis nemen. De kinderen leren dan ook hun huiswerk plannen. 
Plannen doen ze ook tijdens de weektaak. Meerdere keren per week krijgen ze hier onder schooltijd tijd voor. Ze werken dan aan rekentaken, computertaken, of ander werk. Ze moeten proberen dit aan het einde van de week af te hebben. 

Met taal werken we met de methode: Staal. Dit betekent goed in spelling en taal. Met deze methode leren de kinderen bij spelling eerst luisteren en nadenken voordat ze het woord opschrijven. Met de taallessen werken we elk thema naar een eindproduct toe. Dit kan een gedicht, of bijvoorbeeld een lied zijn. Dit presenteren ze ook in de laatste week. 

Met Blink werken we dit jaar (samen met groep 5) aan verschillende thema's. Bijvoorbeeld: 'aardse extremen, ik hou van Holland en handige uitvinders'. Met Blink werken we aan kennisdoelen en vaardigheidsdoelen. Ons werk hangt altijd aan de prikwand.
Verder doen we nog een heleboel. In groep 6 krijgen de kinderen ook voor het eerst topografie. Met een werkboek en een atlas leren ze de topografie van Nederland en de provincies. We werken veel op laptops en af en toe op de iPad. 

We gaan er een leuk en leerzaam jaar van maken!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel naar